Privatnost Podataka

U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i drugim zakonima koji se primjenjuju na zaštitu osobnih podataka, izradili smo ovu politiku privatnosti kako bismo Vam pružili informacije o sakupljenim osobnim podacima i kako ih koristimo s kojim svrhom. Balkanski solarni krovovi su EUKI finansirani projekt 21_004 Solarni krovovi" s ugovornim brojem br. 81291626. Ovaj projekt je dio Europske klime inicijative (EUKI). EUKI je instrumenat financiranja projekata njemačkog Federalnog ministarstva za gospodarske poslove i akciju za klimu (BMWK). Poziv EUKI-ja za ideje projekata provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Glavni cilj EUKI-ja je poticati suradnju u klimatskoj oblasti unutar Europske unije (EU) kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova. Poštivanjem pravila ovog programa, kao i primjenjivih zakona i propisa, osiguravamo ukupnu sigurnost i povjerljivost vaših podataka, koji se obrađuju isključivo s jedinstvenim i isključivim ciljem pružanja informacija i objavljivanja inicijativa strogo vezanih za aktivnosti projekta. Imamo veliku zabrinutost za vašu privatnost i informacije koje nam dostavljate tretiraju se s odgovornošću i poštovanjem i ne dijelimo ih s partnerima ili trećim stranama, osim ako to zahtijeva zakon.

Politika privatnosti ispod objašnjava kako EUKI-jev primatelj, Energy Cities (Udruga Loi de 1901, 2 chemin de Palente, F-25000 Besançon) (“mi”, “nas”) može prikupljati, pohranjivati i obrađivati vaše osobne podatke, za koju svrhu i koje su vaše prava zaštite podataka.

KAKO PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Prikupljamo vaše osobne podatke kada se pretplatite na naše biltene i popis pošte te kada se registrirate na naše događaje. Možemo prikupljati vaše osobne podatke kada sudjelujete u bilo kojoj drugoj aktivnosti i događaju kojeg organiziramo. Možemo prikupljati vaše osobne podatke iz javnih izvora na internetu u javnom domenu, kada je vaš profesionalni aktivnost izravno povezan s aktivnostima i radnim temama Balkan Solar Roofs-a.

KOJE VRSTE OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJAMO, POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO

Osobni podaci koje možemo prikupljati, pohranjivati i obrađivati su: vaše ime i prezime, vaša e-mail adresa, vaš broj telefona, vaša radna pozicija i organizacija te vaš poštanski broj radnog mjesta.

ZA ŠTA KORISTIMO I OBRAĐUJEMO VAŠE LIČNE PODATKE

Možemo koristiti vaše lične podatke da: 

  • vam pošaljemo emailove o aktivnostima našeg projekta (ukoliko ste to zahtijevali);
  • vam pošaljemo direktne emailove za promociju naših događaja, projekata i novih publikacija povremeno;

Kada se registrujete na naše događaje, podaci koje dostavite na našim formama za registraciju koristimo za upravljanje vašom registracijom i da bismo vas komunicirali u vezi događaja. Vaše ime i prezime, pozicija na poslu, organizacija i zemlja će biti uključeni u listu učesnika koja se distribuira tokom događaja. Broj telefona ili email adresu ne dodajemo u listu učesnika naših događaja.

Možete se odjaviti od naših newslettera i mailing lista u bilo koje vrijeme, korištenjem linka za pretplatu koji ćete pronaći u svakom izdanju našeg newslettera i u donjem zaglavlju (footer) svake poruke koju primite od naših mailing lista.

Vaši podaci se mogu podijeliti sa EUKI osobljem odgovornim za upravljanje grantovima i njihovim izvođačima za kontrole nakon isteka. Podaci se neće dijeliti sa drugim organizacijama, osim ukoliko to zahtijeva nadležna vlast ili imamo vašu izričitu dozvolu.

GDJE I KOLIKO ĆE VAŠI PODACI BITI ČUVANI?

Vaši lični podaci će biti čuvani kod nas dok ne obavijestite našeg zaštitnika podataka Nathalie Moroge na dpo@energy-cities.eu da želite da vaše informacije budu izbrisane. Vaši podaci se čuvaju na serveru našeg podugovarača FC-Net (6, rue Gérard Mantion, F-25000 Besançon) i u Energy Cities CRM sistemu, OHME (47 Rue de Paradis, 75010 Paris). Oba preduzeća se nalaze u Francuskoj i čuvaju svoje podatke u Francuskoj. Vaše lične informacije se neće čuvati izvan Evropske ekonomske oblasti, čak ni u virtualnom skladištu (Cloud Storage) .

KOJA SU VAŠA PRAVA ZAŠTITE PODATAKA?

  • Imate pravo da od strane Energy Cities dobijete potvrdu da li se vaši lični podaci obrađuju od strane nas i da imate pristup njima.
  • Imate pravo da dobijete ispravku netačnih ličnih podataka i da se nepotpuni lični podaci dopune.
  • Imate pravo na brisanje vaših ličnih podataka iz naših zapisa.
  • Imate pravo da se protivite ili da zahtijevate ograničenje obrade.
  • Imate pravo da primite svoje lične podatke u strukturiranom, često korištenom i mašinski čitljivom formatu i imate pravo da ih prenesete drugom kontroloru.
  • Možete iskoristiti svoja prava kontaktirajući našeg zaštitnika podataka Nathalie Moroge na adresu dpo@energy-cities.eu. Odgovor ćemo dati što je brže moguće.

Podaci sa web stranice (saobraćaj, pregledi, broj korisnika) će biti analizirani kroz Wysistat, što je alat za mjerenje publike, koji omogućava pregled stvarnog saobraćaja na web stranici.

PROMJENE U NAŠOJ POLITICI PRIVATNOSTI

Redovito provjeravamo našu politiku privatnosti i objavit ćemo ukoliko se dese neke promjene.