Knić

Knić
Srbija

Knić

413 (km2) Površina
11729 Stanovništvo
4 Solarnih elektrana
24 (kWp) Ukupna snaga
€ 0 Ušteda do sada
0 Krovni ekvivalent

Zašto smo se pridružili Balkan Solar Roofs kampanji?

Knić je mala opština koja se nalazi u Šumadijskom okrugu. Uprkos svojoj maloj veličini, bogat je lepotom i mnoštvom prirodnih resursa. Porodice sa više generacija rade i bave se poljoprivredom, zbog čega postoji veća potražnja za snagom. Besplatni izvor solarne energije ima ogroman potencijal u dve oblasti. Korišćenje solarne energije pomaže u očuvanju prirodnih resursa ovog područja, a istovremeno pruža mogućnost uštede za ljude koji žive u opštini Knić. Da bi se ovaj potencijal u potpunosti iskoristio, vreme i resursi moraju biti posvećeni obrazovanju javnosti.

Koje su naše ambicije u energetskom i klimatskom smislu?

Opština Knić ima ambiciju da bude razvijena i napredna lokalna samouprava, ekološki zdrava životna sredina, otvorena za sve građane, koja obezbeđuje optimalne uslove za zdrav, porodičan život. Aktivnom promocijom prirodnih lepota gružanskog kraja i razvojem sportsko-rekreativnog turizma, opština Knić postaje prepoznatljiva i atraktivna destinacija u celoj Srbiji za sve one koji žele da se odmore ili bave sportom u seoskoj idili uz zdravu hranu. i netaknutu prirodu. Da bi se ova vizija ostvarila, neophodno je zaštititi životnu sredinu i podići svest građana o značaju korišćenja obnovljivih izvora energije. Pitoma gružanska dolina pruža sve uslove za život i uživanje, ali je i nasleđe koje treba čuvati za generacije koje dolaze. Iz tog razloga, opština Knić, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, subvencioniše postavljanje solarnih panela i druge mere za prelazak na korišćenje obnovljivih izvora ili za uštedu energije.

Koja je naša snaga da te ambicije pretvorimo u stvarnost?

U Opštinskoj upravi opštine Knić veoma uspešno funkcioniše kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i rukovodi projektima iz oblasti energetske efikasnosti. Opština Knić je mesto gde njeni građani stvaraju ambijent za razvoj i zdrav život kroz aktivno učešće u društvenom i političkom životu uz međusobno poštovanje i uvažavanje. Zajedništvo i kućno ponašanje karakteriše ovaj deo Srbije, a udruživanjem snaga i stvaranjem osećaja pripadnosti zajednici lakše ostvarujemo zajedničke ciljeve kako bismo stvorili bolje uslove za život svih. To je lokalna samouprava koja ima budućnost, u kojoj naporan rad i snovi postaju stvarnost.

Zanimljive činjenice


Prosečan broj sunčanih dana
unknown
Proizvedeno energije do sada
0 kWh
CO2 ušteda do sada
0.000 g CO2
Finansijska ušteda do sada
€ 0
Krovni ekvivalent
Privatni: 0 | Javni: 0
Tehnologija
Fotonaponska: 0 | Termalna: 0
Vidi sve

Galerija


Poster Poster Poster Poster Poster