Batočina

Batočina
Srbija

Batočina141 (km2) Površina
10162 Stanovništvo
1 Solarnih elektrana
5 (kWp) Ukupna snaga
€ 358 Ušteda do sada
2 Krovni ekvivalent

Zašto smo se pridružili Balkan Solar Roofs kampanji?

Poboljšanje životnih uslova meštana opštine Batočina kroz korišćenje obnovljivih izvora energije koje će ujedno doprineti stvaranju ušteda za pojedinačna domaćinstva. Povećanje svesti meštana o energetskoj tranziciji koja predstavlja cilj zajedničke strategije grada Kragujevca i okolnih opština.

Koje su naše ambicije u energetskom i klimatskom smislu?

Ova opština nastoji da iskoristi svoje prirodne potencijale i obrazovano stanovništvo u oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti. Batočina, koja se nalazi pored Kragujevca, nastoji da zajedničkim snagama sa okolnim manjim opštinama stvori čiste i zdrave uslove za život i doprinese razvoju čitavog područja grada Kragujevca.

Koja je naša snaga da te ambicije pretvorimo u stvarnost?

Opština Batočina je malo mesto pored Kragujevca koje obiluje prirodnim bogatstvima i lepotama. Poljoprivreda, industrija, zanatstvo, trgovina, saobraćaj, turizam i ugostiteljstvo su glavne privredne grane u opštini Batočin, ali poljoprivreda, po obimu proizvodnje i učešću u ukupnom nacionalnom dohotku, kao i zaposlenosti lokalnog stanovništva. , i dalje je vodeća privredna grana. Ministarstvo rudarstva i energetike i opština Batočina od 2021. godine zajednički sprovode javne pozive za energetsku sanaciju domaćinstava, porodičnih kuća i stanova u cilju podizanja svesti stanovnika o energetskoj efikasnosti (uštedama koje će se postići) i ekološkoj zaštite.

Zanimljive činjenice


Prosečan broj sunčanih dana
unknown
Proizvedeno energije do sada
4114.78 kWh
CO2 ušteda do sada
2287.820 kg CO2
Finansijska ušteda do sada
€ 358
Krovni ekvivalent
Privatni: 2 | Javni: 0
Tehnologija
Fotonaponska: 2 | Termalna: 0
Vidi sve

Galerija


Poster